Despre proiect
Proiectul isi propune sa sustina financiar un numar de 35 de cercetatori cu titlul de doctor cu burse de studiu in tara, stagii de pregatire in strainatate si participari la evenimente stiintifice, crescand semnificativ atractivitatea programelor postdoctorale in domeniul micro si nanotehnologiilor.
Obiective generale
Obiectivul general al proiectului este dezvoltarea capitalului uman si cresterea competitivitatii cercetatorilor in conformitate cu politicile si strategiile nationale si europene asa cum sunt ele transpuse in POSDRU.
Proiectul urmareste:
- indeplinirea obiectivelor Axei Prioritare 1, DirectieiI 5.
- dezvoltarea unei cariere in cercetare in domeniul mico si nanotehnologiilor, componenta de baza in dezvoltarea inaltelor tehnologii pentru materiale, produse si procese innovative.
- cresterea motivatiei si implicarii in activitatea de cercetare postdoctorala
- obtinerea de efecte sustenabile, care vor permite cresterea calitatii activitatii de cercetare a personalului beneficiar de burse, va permite dezvoltarea de viitoare colective de cercetare, respectiv o mai buna incluziune pe piata muncii
Obiective specifice
Proiectul urmareste imbunatatirea participarii in activitatea de cercetare, cresterea motivatiei si implicarii in activitatea de cercetare postdoctorala.
Participarile la manifestari internationale pentru dezvoltarea unor colaborari ulterioare prin realizarea de proiecte comune, cooperari bilaterale, prin accesul la unele facilitati europene.
Participarea la stagii de pregatire ce vor permite stabilirea unor parteneriate pe termen lung intre cercetatori si unitatile gazda.
Parteneri

Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Microtehnologie – IMT-Bucuresti (coordonator); www.imt.ro

Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Electrochimie si Materie Condensata – INCEMC Timisoara (partener); www.incemc.ro
Rezultate
Cresterea nivelului de cunostinte stiintifice, posibilitatea de a aborda si dezvolta noi directii de cercetare, noi colective, respectiv noi colaborari si parteneriate stiintifice, beneficii in piata muncii din domeniile inaltelor tehnologii, prin recunoasterea nivelului ridicat al pregatirii profesionale, si nu in ultimul rind si beneficii materiale prin valorificare ulterioara a know-how-ului dovedit prin posibile brevete.
Cresterea numarului de articole publicate in reviste cotate international, punind accent in special pe cele cotate ISI.
Sporirea capacitatii de creativitate si inovare a resurselor umane din cercetare.
Echipa proiect
|